פרק 10 - שומנים

חיפוש בפרק להורדת ספר הפרק

רשימת סרטונים

  • כימיה של מזון - מרכיבי המזון
  • כימיה של מזון - מרכיבי המזון
  • מינרלים
  • ויטמינים
  • חלבונים פחמימות ושומנים
  • ליפידים
  • חשיבות השומנים לגוף
  • שלושת הצורות הנפוצות של ליפידים
  • טריגליצרידים - הגדרה וההבדל בין שומן ושמן
  • טריגליצרידים וההבדל בין שומן ושמן
  • חומצת שומן
  • חומצת שומן - הגדרה יצוג ומאפיינים
  • חומצות שומן רוויות ולא רוויות
  • מאפיינים של קשר יחיד מול קשר כפול
  • קביעת איזומרים מרחביים-ציס או טרנס
  • שאלה 1
  • צורות ייצוג של חומצת שומן רוויה
  • רישום מקוצר של חומצות שומן
  • צורות ייצוג של חומצת שומן לא רוויה
  • שאלה 2
  • חומצות שומן חיוניות
  • שאלה 3
  • חומצות שומן ומלחיהן במים-סבון
  • גורמים המשפיעים על טמפרטורות היתוך של חומצות שומן
  • גורמים המשפיעים על טמפרטורות היתוך של חומצות שומן - דוגמאות
  • סיכום - הקשר בין טמפרטורת היתוך להיות חומצת שומן רוויה או לא
  • פתרון תרגילי השוואת טמפרטורת היתוך בין חומצות שומן שונות
  • שאלה 4
  • שאלה 5
  • השלכות בריאותיות של שומן רווי
  • תגובות של חומצות שומן
  • תגובות חומצה בסיס והידרוגנציה
  • שאלה 1
  • שאלה 2
  • הידרוגנציה בתעשייה - ייצור מרגרינה ושומן טרנס כתוצר לוואי
  • מקור לחומצות שומן טרנס במזון
  • תגובת חימצון של חומצות שומן לא רוויות
  • תגובת איסטור של חומצה קרבוקסילית
  • טריגליצרידים
  • יצירת טריגליצריד - תגובת איסטור
  • שאלה 1
  • הידרוליזה של טריגליצריד
  • שמות טריגליצרידים
  • דיגליצריד ומונוגליצריד
  • נקודות היתוך של טריגליצרידים
  • שאלה 2
  • שאלה 3 הסבר
  • שאלה 3
  • שאלה 4
  • מסיסותם של טריגליצרידים במים
  • טריגליצרידים בגוף האדם
  • שאלה 5
  • שאלה 6
  • מבנה מרחבי של חומצות שומן לא רוויות ציס וטרנס
ליעוץ לימודים אישי השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם האפשרי